Žaludek

Dobrý večer,mám dotaz ohledně žaludku,před rokem,mě byl zjištěn bacil v žaludku,přeléčen antibiotiky a na kontrole už v pořádku,podle pana doktora zůstal chronický zánět 2 stupně a předepsán omeprazol 1 tab,obden.Od té doby celkem bez potíží.V prosinci mě znovu začali obtíže,prvně průjem,a asi po týdnu se k tomu přidalo těžko od žaludku časté říhání a jako by špunt v krku.Pálení žáhy nemám.Obvodní lékař mi předepsal Lanzul 2x denně.Po něm mírná úleva asi na 14 dní a poté se potíže vrátily.V lednu jsem začala znovu užívat omeprazol 1x denně a objednala jsem se na gastro.Bývalí lékař šel do důchodu a ten noví,mě řekl že tam zánět není žaludek je v pořádku tak se nebraly ani vzorky,Do správy napsal následující:Jícen elastických stěn,sliznice intaktní,Z-linie neostrá,místy drobné jazýčky a ostrůvky gastrické sliznice směrem orálním,kardie domyká.Bulbus prostorný ,sliznice intaktní.Průchodnost do D2,D2 normální.Kontrola za rok.Předepsal mi omeprazol.Opět mám těžký žaludek,zátku v krku a je mi na zvracení.Už nevím jak si mám pomoct,bojím se pořádně najíst,je to docela nepříjemné.Nemůže to dělat slinivka?Za vaši odpověď předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle výsledku kontrolní gastroskopie máte mírně podrážděný jícen refluxem žaludečních šťáv. Mohly by Vám pomoci i prokinetika, která předchází refluxu. Můžete si pomoci ale i sama. Vynechat tučná a kořeněná jídla, alkohol... Více zeleniny, jíst po malých porcích a častěji. Po posledním jídle hned neulehnout minimálně 1-2h.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: