Žaludek

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat zda-li mi nedokážete odpovědět o co se asi jedná. Před týdnem jsem zřejmě v důsledku dietní chyby (hrách) dostal něco jako "střevní chřipku". Měl jsem průjem, bylo mi na zvracení atd. Nasadil jsem černé uhlí a po dvou dnech endiaron. Průjem se zastavil a zdálo se, že vše je více méně v normálu. To byl čtvrtek. V pátek jsem začal zase normálně jíst. Ovšem neodolal jsem (ano uznávám svou chybu) a opět si dal ten prokletý hrách. No a v sobotu mě to chytnulo na novo. Tentokrát byl průjem silnější - vodnatný. K zastavení jsem použil Imodium. To spolehlivě zabralo. Jen bych chtěl ještě říct, že celé období nyní procházím silným stresem (škola - zkoušky, práce). Nicméně v neděli už to bylo celkem v pořádku. Začal jsem si brát na uklidnění žaludku Rennie. Ale je zvláštní, že mám pořád takový jako by občas tlak v žaludku. Ve střevech ani ne (stolici dnes již normální). Na pomačkání je ten žaludek trochu náchylnější - cítím to. Nevíte jestli to vymizí samo, nebo o co se může jednat? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Může jít o infekční onemocnění nebo zánětlivé choroby střev. Rozhodně byste měl dodržovat nedráždivou dietu (ne moc vlákniny, ovoce a zeleniny, banán můžete, ne nadýmavé potraviny...) alespoň týden, hodně pijte (bez bublinek). Pokud by se průjmy ještě jednou i při dietě opakovaly, nebo kdyby přetrvávala bolest žaludku, navštivte lékaře.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: