Žaludek

Dobrý den, loni v srpnu jsem absolvoval gastroskopické vyšetření se závěrem GER, nasazen Panogastin 40mg jedenkrát denně. Prosím o odpověď na otázku, jak často se musí toto vyšetření absolvovat. Může se v žaludku mezitím rozvinout rakovinný proces, jestliže před rokem nebyl kromě výše zmíněného zjištěn žádný další problém? Děkuji za odpověď. Tomáš

Odpověď odborníka:

Dobrý den, refluxní choroba může být spíše spojena s výskytem nádorů jícnu, než žaludku. Jde ale o neléčené nemocné s mnohaletou historií obtíží. Pokud máte léčbu, jste bez obtíží, podle mého názoru se Vás tento problém netýká. Gastroskopické vyšetření by bylo vhodné zopakovat při změně charakteru obtíží, případně při nedostatečném účinku léčby. Ale znovu opakuji, jasná souvislost mezi nádorem žaludku a refluxem není. S pozdravem dr. Hoskovec D.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: