Žaludek

Uz 3 den mam bolesti zaludku resp. Cca 10-15 cm nad pupikem v oblasti branice.Pred 3 lety jsem mela to same a po gastro vysetreni nebyl objeven zadny nalez.Ziju v zahranici a pred 2 tydny jsme se stehovali,manzel je nyni na 8tydennim skoleni mimo domov a ja jsem doma sama s 3mesicnim miminkem.Bolest je tupa,jakoby mi nekdo uporne tlacil na solar.Nemam chut k jidlu a kdykoli se najim tak se bolest zhorsi.Myslite ze to muze byt psychickeho razu ci bych mela znovu podstoupit gastro? Dekuji Monika

Odpověď odborníka:

Vaše potíže sice mohou mít "psychický" podíl, ale popis může ukazovat i na zánětlivé postižení žaludku nebo i žaludeční vřed. Doporučuji sehnat si léky snižující kyselost žaludečních šťáv (např. omeprazol a podobné - bývají i volně prodejné v lékárnách, lze je brát při kojení) a ta začít brát. V případě nějakého výraznějšího zhoršení nebo varujících příznaků (prudká bolest, celková slabost, tmavá stolice...) je vyšetření lékařem samozřejmě nutné, ale pokud se při léčbě potíže uklidní, může gastroskopie (přinejmenším nějakou dobu...) počkat. Přeji brzké zlepšení stavu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření, nebo žvýkací tabák? Obojí je špatně
Články: Kouření, nebo žvýkací tabák? Obojí je špatně
Pokud si myslíte, že je...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Metabolické vyšetření
Články: Metabolické vyšetření
Metabolické vyšetření...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x