Zaměna pilulky

Dobrý den, užívám antikoncepci Triquilar. Dnes jsem si všimla, že jsem před 2 dny zaměnila tablutku z první fáze za tabletku ze třetí fáze. Může být snížen její účinek. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Z hlediska antikoncepčního účinku to nevadí, jste nadále chráněna před otěhotněním. Může se ale objevit špinění. Tabletky nyní používejte správně a třetí fázi skončete o tu jednu chybějící tabletku dříve. I když bude menstruace neprav. , užívejte další tbl. dle klasického schematu. V případě potřeby se podívejte na náš web či fcb, kde je návod jak postupovat v případech chyb v užívání HA http://www.neumed.cz/informace/antikoncepce-chyby-I.php

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: