Zamlklé těhotenství a chlamýdie

V minulém roce jsem 2x otěhotněla, ale bohužel vždy se zastavil vývoj plodu a já musela podstoupit revizi dělohy. Poté jsem podstoupila veškerá vyšetření - na imunologii a genetice včetně partnera a také v nemocnici, kde probíhala revize dělali nějaké testy. Tam mi bylo včera řečeno, že zjistili pozitivní test na chlamydie IgM. Jakto, že to nebylo zjištěna na imunologii a může to být příčina špatného vývoje embrya? Je možný jiný přenos, než pohlavním stykem? Dostala jsem pro sebe a partnera antibiotika na 3 dny - snad je to tedy zničí. ani jeden nemáme žádné příznaky. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

IgM je aktivní infekce, můžete ji získat stykem, ale i v bazénu, cizí ručník apod. Je vysoce infekční. Otázkou je, zda byl proveden stěr z hrdla na chlamydie nebo jen z krve (může to být i onemocnění dýchacích cest). Příčina špatného vývoje to být nemusí, a pokud nedělali na imunologii specifický test na chlamydie, tak na to přijít nemuseli.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x