Zamlklý potrat

Dobrý den, měla jsem bezproblémové těhotenství a už jsem na ultrazvuku viděla i tlouct srdíčko, ale po 14-ti dnech mi lékař řekl, že je plod mrtvý. Vůbec mi nic nevysvětloval, jen mi vypsal odeslání do nemocnice na gynekologické oddělení, kde prý ze 75% potvrdí jeho závěr. Doma jsem si našla na netu tzv. zamlklý potrat. Vůbec jsem neměla boleti, teplotu, nebylo mi na zvracení. V nemocnici mi potvrdili, že plod zemřel a ještě ten den mě operovali. Vůbec nevím, co mohlo být příčinou.Vím, že první trimestr je rizikový, ale nenapadlo mě, že se může něco stát. Mám už 2 děti a potrat jsem nikdy neměla. Jsem v pracovní neschopnosti. Skoro po měsíci mi lékař řekl, že mám pokleslou dělohu a prodloužil mi neschopenku o téměř 14 dní. Vůbec nevím, zda je to normální. Počítala jsem, že mě uschopní, ale tímto mi vyrazil dech.

Odpověď odborníka:

Nevím, na co se ptáte,srdeční akce je na ultrazvuku vidět od 5 týdne a skutečně se stává, že někdy plod odumře, histologie někdy odhalí příčinu, ale ve většině případů je důvod nejasný, O poklesu pokud nevidím nález se nemohu vyjádřit, ale samotný pokles děložní by těžko vedl k pracovní neschopnosti Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: