Zamlžené vidění

Dobrý den, již měsíc mě zlobí občasné mlhavé vidění, trvající od několika minut do půl hodiny. Někdy se objeví jednou za den, někdy vícekrát. Poprvé se mi to stalo v červenci, pak až v únoru, ale vrací se mo to. Před cca rokem a půl jsem dvakrát měla výpadek v centru zorného pole, vyždy cca půl hodiy, oční lékař provedl perimetrii - v pořádku, odeslal mě na neurologii,poté MR hlavy a lumbální punkce k vyloučení Roztroušené sklerozy. Závěr oční migréna.Teď po roce se objeviliy problémy, i když úplně jiné. Mám jít opět na oční? Je mi 47 let, nosím brýle na dálku a začínám mít problém i s viděním na blízko. děkuji předem za odpověď. P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zřejmě se bude jednat o oční migrénu, ale vzhledem k přechodným poruchám vidění bez bolestí hlavy by měla být vyloučena ještě cévní příčina!, a to zejména provedením ultrazvuku karotid (tepen na krku). Z očního hlediska je vhodné ještě doplnit vyšetření komorového úhlu, goniskopii, zda není porucha vidění způsobena přechodným zvýšením nitroočního tlaku.Problémy na blízko souvisí s Vaším věkem a je to přirozené. Jedná se o presbyopii. Nicméně, když se objevují další problémy se zrakem, tak oftalmologa navštivte.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Frenuloplastika Chtel bych se tedy zeptat, co to je frenuloplastika a na...
 
Kam dál
 
 
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Pneumokoková meningitida – infekce, které lze předcházet
Články: Pneumokoková meningitida – infekce, které lze předcházet
Mikrobů, kteří napadají...
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: