Zanártní kost

Dobrý den,dne 20.3.2012 jsem si zlomila při špatném došlapu ze schodu zanártní kost na pravé noze,Dg S9230,,,Rtg:abrupce os naviculare pedis I.dx,,to je vše co tu mám napsané,,mám sádru (nechala jsem si dát odlehčenou) 6.4. jdu na kontrolní Rtg. se sádrou pak se asi uvidí co dál,vůbec nevím na jak dlouho je léčba,co vše mě čeká atd..ale ted jsem se chtěla spíše zeptat : v místě na nártu kde má být uvedená zlomenina mě poslední dva dny jakoby "přeskakuje",?,nevim jak jinak to říct občas to v tom místě jako něco přes něco přeskočí:-)nevim jestli uhodnete dle mého popisu co asi myslím,,ale je to celkem bolestivé, a navíc mi párkrát za den vždy vystřelí nepříjemná bolest do lýtka.Ještě jsem se chtěla zeptat má odlehčená sádra vliv na hojení?a pokud se to nebude dlouho hojit( co je dlouho?)existuje i jiná alternativa léčby? nebo se "jede" sádra dokud to "nějak" nesroste?moc děkuji za odpověd a váš čas.

Odpověď odborníka:

Nejlepší je v tomto případě klasičký chodící sádrový obvaz s přesádrováním nejméně na 6 týdnů. Je předpoklad, že tato zlomenina se jistě zhojí. Vaše pocoty by mohly být i z ne zcela znehybňující sádry. Obraťte se co nejdříve na míosto, kde jste byla ošetřena k úpravě sádry nebo přesádrování.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x