Záněch šlach a bandáž

dobrý den, již dlouho se léčím se zánětem šlach v lokti. Dle lékáře mi zánět tlačí na nervy(křeče vedoucí do prstů). Léčba začala sprejem proti zánětu, elektroléčbou a pokračovala neustálými obstřiky a stahovacími bandážemi. Bolest se vždy zlepší, ale po pár dnech či týdnech se opět vrátí. Jaký máte názor a tvrdé bandáže(ortézy, sádry), které ruku úplně znehybní? Můžou mé problémy vyléčit nebo alespoň zlepšit? Záněty mám v levé ruce-jsem levák a levou ruku používám prakticky na vše-psaní, řízení, vaření, zkrátka veškerá fyzická práce. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o epikondalgii na zevní straně pažní kosti v blízkosti loketního kloubu , t.zv. tenisový loket, je nedlouhé znehybnění vhodné v akutním stadiu spolu s použítím nesteroidních antireumatik .Nyní v popředí zájmu rázová vlna. Léčba musí být komplexní a opravdu trpělivá. nezřídka ale dojde k operativnímu zákroku. Terapie na ortopedii. Nezapomeňte ale na skutečnost, že se jedná o reakci svalu a tedy svalových úponů na přetížení. Podle toho se i zachovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: