Zanedbání tetanie

Zeptám se možná úplně hloupě - mám-li drobné, nepříliš obtěžující neurologické příznaky (cukání ve svalech, lehké brnění, výjimečná bolest nervů kolem zubů), které by zřejmě nejspíše odpovídaly tetanii (na dřívější MR roztr.skleroza nepotvrzena), mohu si nějak ublížit tím, budu-li je - pokud se cokoli nezhorší - ignorovat? Dá se v tomto případě něco "zanedbat" nebo se příznaky v nejhorším případě prostě zhorší a já se začnu léčit později? Velice děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Z Vašehop dotazu není jasné, zda Vám stanovili diagnozu tetanie nebo jste si ji stanovila sama. Pokud Vám lékař sdělil, že Vaše příznaky jsou projevem tetanie, pak nevadí budete-li je ignorovat, možná pak sami odezní. Pokud by se však začaly zhoršovat , pak je nezbytná léčba pro riziko psychických změn ve smyslu úzkostí, paniky a event. deprese. Pokud však nemáte jednoznačně stanovenou diagnozu, pak je občasná kontrola u neurologa vhodná. Na jejich četnosti by jste se měla domluvit s ním. Nevím, jestli byla vylučována jen roztroušená sklerosa nebo i jiné onemocnění.
Přeji pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pepřovník zvedne náladu – nebo také žaludek
Články: Pepřovník zvedne náladu – nebo také žaludek
Víte, co mají společného...
Možnosti léčby neuropatické bolesti
Články: Možnosti léčby neuropatické bolesti
Neuropatie jsou potíže...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: