Zánět?

Dobrý den pane doktore nyní jsem po vyšetření krve ohledně boleriozy ta je negativní ale vyšlo mi opět vyšší crp už po druhé a předtím stěry z krku a to vyšlo kvasinky a crp 11,4 a stále je vyšší zánětlivý proces měla jsem zánět žaludku ale nyní beru léky histologie v pořádku vím že je to dlouhý dotaz omlouvám se ale horečky nemám jen bolesti v krku a stále rýmu jen chci vědět co je ten zánětlivý proces zda něco vážného a co by praktická lékařka měla postupovat antibiotika atd děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. To CRP kolem 11 spíše nemusí souviset s nějakou manifestní infekcí, ale opakovaně vyšší hodnota CRP může souviset s vyšším rizikem kardiovaskulárních onemocnění v pozdějších letech. Do jisté míry může např. souviset i s kvalitou diety, protože nadbytek rafinovaných cukrů a určitých typů mastných kyselin vedou právě k "nenápadné" aktivaci systémového zánětu, který vede k poškození cévních stěn a ve svém důsledku k ateroskleroze. Antibiotika tady nemají smysl, spíše by stálo za to zamyslet se celkově nad Vaším životním stylem.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: