Zánět?

Dobrý den, už asi 2 a půl roku beru antikoncepci Diane. Doktor mi jí předepsal taky kvůli akné. Prý je jediná, která pomáhá(i když jsem tedy asi vyjímka) a nepočítá s tím, že by mi jí měl měnit. Slyšela jsem, že tato antikoncepce má hodně hormonů, proto bych se chtěla zeptat, zda je lepší jí vyměnit, pokud mi stejně nepomáhá. Ještě mám problém s tím, že už delší dobu mám bělavo-žlutý výtok. Tento měsíc jsem neudělala pauzu mezi platíčky, mensturiaci mám dostat až za týden a po pohlavním styku, nebo i v průbehu dne mi teče trochu krev. Je to normální, nebo to mohou být příznaky zánětu? Nic mě nesvědí, ani nepálí. Děkuji :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepci měnit nemusíte, pokud Vám jinak vyhovuje. Není to přípravek s vysokým dávkováním hormonů. Špinění či slabé krvácení se může objevovat při delších cyklech, tedy při užívání antikoncepce bez plánovaných pauz. Krvácení může být samozřejmě příznakem i zánětu či jiných chorob. Pokud se bude krvácení opakovat i po pauze kdy odmenstrujete, určitě zajděte na vyšetření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: