Zánět

Mám takový dotaz. Jsem v 18.tt a minulý týden mě doktorka dala Naxyl čípky, vůbec mě neřekla na co, jen že by mohl hrozit potrat nebo předčasný porod. Nevím o co se jedná akorát mě postrašila. Před měsícem jsem si nechala nastřelit naušnici do chrupavky. Nemůže to být způsobené tím? Zjistila jsem,že v těhotenství by se nemělo nic propichovat. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Romano, tento lék se dává při bakteriální infekci pochvy většinou spojené s výtokem. V těhotenství může být infekce s výtokem jednou z mnoha příčin potratu, nebo předčasného porodu. Vaše lékařka pravděpodobně po vyšetření usoudila o vhodnosti léčby výtoku/zánětu. Tento lék působí lokálně, t.j. v místě kde se aplikuje = v pochvě a proto nijak nepůsobí na miminko a v těhotenství se užívat může. Nastřelení náušnice provedené sterilně je v pořádku i když se to v těhotenství nedoporučuje. Určitě se příště gynekoložky ptejte když vám napíše nějaký lék, nebo něčemu nebudete rozumět a jsem si jistá, že vám to ráda vysvětlí.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: