Zánět a nádory na štítné žláze

Dobrý den,mám hraniční hodnoty fT4-10,9,TSH-0,57 a jsem těhotná 37t.Internistka ke které chodím mi po celou dobu těhotenství vysadila Euthyrox-prý si mé tělo samo ohlídá aby bylo vpořádku.Teď před porodem mi ale dávky 1 tab.denně obnovila.Mám na pravé i levé straně štítné žlázy nádory s cystou-před rokem punkce-benigní. Při sono vyšetření se mi ale zvětšily a tak se bojím jestli se nemužou nádory změnit na zhoubné. Mám 2,5 letého syna a teď čekám druhého.Je možné že budou mít v budoucnu také potíže se štítnou žlázou? A kdy je vhodné je nechat vyšetřit. Také nevím jestli bych neměla začít chodit raději na Endokrinologii,nevím jak dobře mě muže internistka léčit,nechci nic zanedbat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v těhotenství se stejně žádná zásadní léčba neprovádí, budte, prosím v absolutním klidu ohledně své štítné žlázy a všechno můžete řešit až po narození synka a šestinedělí. Ted je pro vás nutný klid. Ujištění, že se málokdy mění benigní nádor na štítné žláze na maligni rychle, by vás mohlo uklidnit. Na vyšetření si jistě dojděte a docházejte dále, pokud byste ale měla pocit, že u endokrinologa byste měla lepší a pečlivější péči -to je na vašem uvážení, v endokrinologii štítné žlázy bývají ale mnozí internisté velmi dobře vzděláni. Pokud jse o vyšetření dětí, neobávejte se, pozorujte je, konzultujte odchylky od normy potom s pediatry, ale předčasné obavy nejsou na místě . Poruchy štítné žlázy nemají prokázanou žádnou významnou přímou příčinnou dědičnost, kdyžtak se projeví až většinou ve vyšším věku a častější jsou při poruchách štítné žlázy u obou rodičů. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: