Zánět achillovy šlachy

V lonskem roce jsem prodelala zanet achillovy slachy.Po nekolika mesicich mi zacala otekat noha a hrat.Ortoped mi doporucil klidovy rezim a chlazeni kotniku.Na ultrazvu- ku nebylo nic zjisteno.Prosla jsem vysetrenim na reumatologii a hematologii,kde mi bylo zjisteno velke mnozstvi trombocytu.Jinak nebylo nic zjisteno a potize se zhorsuji.Nyni me noha nejen pali,ale i boli a jsem skoro denne na utisujicich lecich.Zaslala jsem dotaz na poradnu uLekare.cz.Mudr.M.N.mi doporucil nachat se vysetrit CT.Ortoped mi rekl,ze je to zbytecne,ze mi tam nic nezjisti a poslal me na rehabilitaci ultratvukem.Nevim,zda mam na to CT narok a mam na tom vysetreni trvat,nebo zmenit ortopeda. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Přes poradnu je těžké usuzovat na nález, nemáme možnost Vás vidět a vyšetřit, abychom viděli Váš aktuální stav.
Na ultrazvuku by byl zánět šlachy vidět (popř. by bylo jistě vidět i problém v oblasti žil- ev. trombóza). CT ukáže spíše kosti. Záleží na tom, co přesně Vás bolí.
Zkuste vytrvat a dochodit rehabilitaci, poté uvidíte, zda se to zlepší. Pokud ne, zajděte opět za svým ortopedem a konzultujte stav s ním (i případná další vyšetření).
Lékaře můžete změnit vždy, záleží na Vás.

MUDr. Barbora Barchánková
MUDr. Barbora Barchánková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Ústí nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: