Zánět achyllovy šlachy

Dobrý den , chtěl jsem se zeptat . V posledních asi 14 dnech mi začala bolest achyllovy šlachy . Nejprve byla bolest jen po záteži , postupně docházelo k zhoršení a v současné době bolí i při chůzi a někdy i v klidu . Vím že samozřejmně musím zajít k lékaři tam se i chystám . Jen bych rád věděl jaké jsou způsoby léčby , někde jsem četl že se při zánětu dává celá končetina do sádry . Rozumím že pro šlachu je nejlepší klid ale nevím proč sádra musí být na celou končetinu. CHtěl bych se tedy zeptat jestli když půjdu na chirurgii jaký bude nejpíše postup léčby a na co se mám připravit . Děkuji

Odpověď odborníka:

Při bolestech, zduření a někdy i výjimečně zarudnutí se jedná buď o zánět šlachy nebo častěji její pochvy. Sádrový obvaz pod koleno je opravdu nejvhodnější, někdy se přiloží jen ortéza, která je ale méně vhodná, jindy se postupuje jinými metodami, které, ale jsou rovněž méně vhodné, obstřiky, elektroléčbou, rázová vlna, metoda ACP a další. Důležité je přesně stanovit diagnozu, proto lékařské vyšetření, provést některá diagnostická zobrazení, na příklad sonografie. Podle těchto výsledků se potom léčebný postup upřesní.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: