Zánět čelistního kloubu a aulin

Dobrý den, Při asi 6-měsíčním zánětu kloubu (po resekci šestky vlevo dole a následné operaci), kdy až nyní se zjistil zánět, jsem dostala Aulin 2x denně, emoxen gel a relaxační dlahu. Zánět byl v kosti pod šestkou dole v kosti a byl vyoperován a zub resekován. Palpačně bolí nejen kloub, kdy bolest vystřeluje až k uchu, ale i pod šestkou, která je "mrtvá" a po konzultaci na stomatochirurgii je patrné, že operace se zdařila. Může to i přes to stále tak bolet? Zánět tam byl 6 let a v roce 2013 jsem to už nevydržela a šla na tu operaci. Nyní mám ale strach, protože mám tzv. "křívý úsměv". Myslela jsem si,že po operaci je to normální, ale v nemocnici mi řekli, že není a chtějí mě poslat na neurologii. Mohlo dojít k poškození nervu při operaci nebo už při tom dlouhodobém zánětu? -Také bych se chtěla zeptat, jestli když na den vysadím Aulin, zda můžu pít alkohol a neublíží to ani mně ani mým játrům. Děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Aulin by se neměl užívat dlouhodobě, pokud bolesti přetrvávají je vhodné skupinu analgetik střídat. Alkohol se s léky nesmí kombinovat, při vysazení ano. Nevím, v jakém rozsahu operace probíhala, ale pokud by byl poškozen nerv probíhající v dolní čelisti - n. alveolaris inf., tak byste měla mít úplnou nebo částečnou necitlivost poloviny dolního rtu. Korekce tohoto stavu nebývá vždy možná, často je třeba dlouhé doby k nápravě. Nerv může být poškozen již při zánětu, projevuje se jako tzv. Vincentův příznak. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x