Zánět hltanu

Dobrý den, asi před dvěmi týdny jsem byl na ORL a byl mi zjištěn zánět hltanu. Pan doktor mi doporučil sprej Bioparox po kterém se stav na několik dní zlepšil. Ale asi před týdnem se stav zhoršil, stále pocit knedlíku v krku, neustále sucho a nutkání polykat hleny, dopadla na mě také únava a chuť jenom ležet a nic nedělat. Můžout být tyhle příznaky této infekce ? A popřípadně jak to léčit. V pondělí jdu k ORL na kontrolu. Předem děkuji za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Únavový syndrom a projevy zánětu v oblasti dýchacích a polykacích cest mohou jistě doprovázet infekční onemocnění v této oblasti.Pro volbu vhodného léčebného postupu je ale nutné znát původce-tedy,v praxi nejčastěji odlišit infekci bakteriální/a tedy léčitelnou antibiotiky/ a virovou/léčitelnou tzv.symptomaticky/-ORL lékař Vám pomůže na základě klinického vyšetření,příp.pomocných labor.nálezů,léčbu vhodně upravit.Zatím jistě neuškodí relativní klid/hlavně od fysické zátěže/,dostatek různých tekutin tělesné teploty,udržování nosního nádechu,péče o vhodnou skladbu mikroklimatu/Hodně trpělivosti je jistě zapotřebí..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: