Zánět hrtanu

Dobrý den mám od středy zánět hrtanu ztratila jsem hlas a beru antibiotika augmentin nyní porad nemluvím pali mě v krku a porad mam pocit knedlíků v krku už jsem to mela dvakrát a pokaždé jsem se vzbudila k ránu s Tim ze jsem se nemohla vůbec nadechnout bylo to moc neprijemne a mam strach aby se to neopakovalo i tentokrát je dobre pit horký nebo raději studeného nápoje a dáváme si na krk mokre vlazne obklady ještě jsem se chtěla zeptat jestli to nemůže byt i zánět hrtanove záklopky ta je prý o hodně nebezpečnější tak mám strach abych se o pět nedusila Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den,tak především zánět hrtanové příklopky/epiglotitis/ je něco zcela jiného než prostý zánět hrtanu/ laryngitis/!! Jedná se vážný stav, který je provázen dušností, vysokou horečkou,nemožností polykat, silnými bolestmi a většinou septickými příznaky a vyžaduje okamžitou hospitalizaci !! To ale určitě nebude váš případ...U prostého zánětu hrtanu, který se projevuje většinou jen chrapotem a kašlem a mnohem menšími klinickými příznaky je terapie následující- ATB,antioedematosní medikace/ Aescin/, inhalace Vincentky ev. s Hydrocortisonem a Atroventem a hlavně hlasový klid!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: