Zánět jícnu

Dobrý den, před týdnem mi jsem byla na gastroskopii a diagnóza byla zánět jícnu + plíseň. Už tedy týden uzivam léky mycomax a helicid. Lékař me neupozornil na žádnou dietu či omezení v jídelníčku ale na internetu se dozvídám co vse bych neměla jist při zánětu jícnu. Někdy me boli za hrudní kosti ale jinak při uzivani léků problémy nemám. Občas kourim cigarety, a včera jsem se dozvěděla na internetu ze bych vůbec neměla na což me lékař neupozornil. Hrozne se bojim ze jsem si pritizila. .ted když to vim tak samozrejme kouřit nebudu nejsem žádný závislak ale občas jsem si dala a ted čtu ruzne příznaky nemoci jako je rakovina jícnu apod a mam z toho docela hrůzu. Je mozne ze když sem si v době léčby dala parkraj cigaretu abych si mohla způsobit rakovinu jícnu? Trápí me ta bolest na hrudi jinak mi v průběhu léčby nic není . Děkuji předem za odpověď Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kouření zhoršuje vaše onemocnění, přestaňte, rakoviny se bát nemusíte ani když jste kouřila při léčbě.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: