Zánět jícnu

Dobrý den, v listopadu jsem byla na gastr.vyšetření a byla mi sdělena diagnoza zánět jícnu+plíšeň.Brala jsem antibiotika a ještě něco k tomu ted už jsi nepamatuji přesný název. Mám astma, a lékař mi řekl že by zánět mohl být z toho,ale nic víc mi ktomu neřekl. Pak jsem se na internetu dočetla hodně věcí co se týče diety atd..občas si dám cigaretu,vodnici nebo alkohol a to jsem se dočetla že taky vadí tak mám ted docela starosti protože se mi přitížilo.Prý mám při obtížích užívat omeprazol ale když mě ted pali zaha tak po uziti vubec nepocituji ulevu...poslední týden mi je po jídle tezko a snim par soust a prijde mi jak kdybych snedla slona..casto me pali zaha, obcas je mi na zvraceni(ale nezvracim), boli me zaludek a nekdy se mi spatne dycha..kdyz si sahnu na bricho tak ho mam nahore v oblasti zaludku takove tuhe, a celkove si prijdu takova tezka. Nechci hned letet k doktorvi, tak prosim o strucny "vyklad" o co by se tak mohlo jednat...obcas citim i horkost v puse a na internetu mi furt skacou nadorova onemocneni tak mam strach..predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud v listopadu byla provedena gastroskopie nádor v únoru je málo pravděpodobný. Spíše došlo ke zhoršení zánětu nebo se objevily nějaké pozánětlivé změny na jícnu. Omeprazol byste měla brát dlouhodobě mim. v dávce 40mg na den. Astma může být způsobeno nebo zhoršeno dlouhodobým drážděním žaludečními šťávami při refluxu. Doporučuji zajít ke gastroenterologovi ke změně léčby nebo opakování vyšetření.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x