Zánět jícnu

Dobrý den. Před třemi týdny jsem byla na gastroskopii pro obtíže nadýmání, říhání, pálení žáhy. Okamžitý výsledek lehká nedomykavost, lehký zánět jícnu. Vzaty vzorky. O dva dny později jsem od prakt. lékařky dostala Rovamycine na angínu, celkem tři balení, dobírám za čtyři dny. Včera přišly výsledky, jedná se prý o bakteriální zánět, nic jiného nenalezeno. Pro povzbuzení trávení nasazen Kinito a Ursosan na měsíc, na kontrolu prý nemusím. Ráda bych věděla, zda je možné, že se ten zánět přeléčil antibiotiky nebo zda si tělo poradí samo, a zda ony léky jsou vůbec k něčemu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

tedy přiznám se, že mi není jasné jak by mohl na trávení působit Ursosan který se užívá na poruchy funkce jater., jinak kinito je Itoprid což je prokinetikum tedy zlepšuje funkci svěrače a zlepšuje peistaltiku žaludku tak ten b asi smysl měl., musí se brát 3x1 30 minut před jídlem., Z dotazu není jasné o jaký bakteriální zánět se jedná? v krku nebo žaludku? o jaký druh bakterie - streprokok nebo Helicobacter? Na dotaz nelze více odpovdět.

MUDr. Karel Dvorník
MUDr. Karel Dvorník

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Doradus s.r.o., soukromá interní a gastroenterologická ambulance s endoskopií, Jihlava

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: