Zánět jícnu a zhoršené vidění

Dobrý den pane doktore, v nedávné době mne zcela náhle (bez předchozích příznaků) přepadla bolest a pálení na hrudi, pocity knedlíku krku a na zvracení, hořkost v ústech, nadměrná potřeba říhání, malátnost až stavy na omdlení. Vyšetření na kardiologii a při odběrech krve dopadla v pořádku, do dnešního dne bolest hrudníku mírnější, ostatní příznaky zůstávají. Dle příspěvků zde jsem zjistil, že se pravděpodobně jedná o zánět jícnu. Jelikož však pozoruji i další příznaky, které přišly přibližně ve stejné době a zdá se, že stejně náhle, jako zhoršení zraku (horší vidění za horších světelných podmínek, pocit oslnění), pocit hučení v uších, brnění hlavy, trvalá zvýšená únava a přijde mi i občasný třas rukou, rád bych se Vás optal, zda tyto další příznaky mohou souviset se zmíněným zánětem jícnu či může být příčina všech těchto problémů v něčem jiném? Stejně tak mne překvapila ten náhlý nástup příznaků, je to normální? Děkuji Vám moc za radu a doporučení. Pěkný den. JS

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zánět jícnu skutečně může imitovat kardiální onemocnění a při jeho vyloučení (jako u Vás) je vhodné provést vyšetření jícnu a žaludku gastroskopií. Náhlost vzniku obtíží není neobvyklá. Co se týká ostatních Vámi popisovaných příznaků (horší vidění, hučení v uších atd.), pravděpodobně s zánětem jícnu nesouvisí. Doporučoval bych Vám, aby jste se obrátil na neurologa a očního lékaře

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: