Zánět kotníku

DOBRÝ DEN.MÁM URČEN ZÁNĚT V KOTNÍKU KTERÈMU PŘECHÁZELO KONCEM UNORA VYŠETŘENÍ NA POHOTOVOSTI S TÍM ŽE MÁM PODVRKLÝ KOTNÍK I KDYŽ SI NEJSEM VĚDOM ŽE SE MI TO STALO DLAHA SÁDRA REHABILITACE DVA DNY V PRÁCI BOLEST SE VRÁTILA TAK JSEM ŠEL ZPĚT DALI MI ORTEZU PAK ZAS REHABILITACE.MĚL JSEM VYCHAZKY JEN 4HOD.KDYŽ JSEM ŠEL PO KOUSLÁCH ZDALO TO BÝT DOBRÉ JAK JSEM ZATÍŽIL VÍCE LECHCE BOLELO DOKTOR MĚ POSLAL K ORTOPEDOVI AZ V CERVENCI KDE MI ZJISTIL LEHKÝ ZÁNET V KOTNIKU A KOLEM.DOPORUCIL MI ZDRAVOTNI VLOŽKY DO BOT A MAZAT AULIN GEL.USCHPNIL MĚ.BYL JSEM DEN V PRÁCI A PO PÁR HODINÁCH MĚ TO ZAČALO BOLET.JSEM V PRÁCI NA NOHÁCH VÍCE JAK 8 HOD.DOKTOR MA TŘI TÝDNY DOVOLENOU TAK PŘES BOLEST CHODÍM DO PRÁCE PROTOŽE NEVÍM KAM JÍT.KDYŻ SI BUDU KOTNÍK STAHOVAT BUDE TO LEPŠÍ.DOJDU Z PRÁCE A NEMŮŽU POŘÁDNĚ CHODIT.RÁNO TO SAMÉ.KDYŽ SE ZO TROŠKU ROZHÝBE TAK S BOLESTÍ NĚJAK FUNGUJU.VLASTNĚ MĚ TO BOLÍ UŽ V KUSE I KDYŽ MÁM NOHU V KLIDU.NEVÍM ZA KÝM JÍT ČI CO DĚLAT.DĚKUJI ZA ODPOVĚD.

Odpověď odborníka:

Musíte si zajít na opětovnou kontrolu na ortopedii a hlezno se musí dovyšetřit. Pravděpodobně je třeba provést kromě klinického vyšetření i vyšetření rtg tomografií, není vyloučen drobný defekt, nebo částečka z chrupavky, která se uvolnila. Někdy je nutno i provést vyšetření hlezna artroskopicky. drobné tělísko může vaše potíže vyvolat. Zánět se potom objeví až druhotně Současně i laboratorní vyšetření ke zhodnocení případných zánětlivých změn. Konsultace i revmatologa.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x