Zánět kyčelního kloubu podruhé

Pane doktore, předevčírem jsem Vám psala ohledně zánětu kyčelního kloubu a následném sportování. Rentgen mě dělám nebyl, pane doktore a artróza podle ultrazvuu také nebyla diagnostikována. Podle slov lékaře kloub je pěkný, ale přetrénovaný denním cvičením. Na zprávě od lékaře se píše P-kyč.kloubu-kl.plochy hladké, mírné zmnožení kl.tekutiny P-kyč.kloubu. Pane doktore, stačí tedy 14ti denní pauza od cvičení a poté opatrně začít zdravotním cvičením Pilates a následně najet na heaty program? Nebudou již z kloubem problémy? DĚKUJI?K.

Odpověď odborníka:

Obávám se, že 14 dní pauzy nebude dostačovat, minimum 3-4 týdny, protože kloub je denní činností stejně zatěžován. Po této době sportovní aktivita zvolna. Kontrola na ortopedii je po 6 ti týdnech jistě vhodná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x