Zanet ledvin

Dobry den, Lecim se se zanetem ledvin. Lekar mi predepsal dve baleni Cifloxinalu 500,tedy na deset dni. Po dobrani, v prubehu ctyr dni, se mi opet radikalne zhorsil stav. Bolesti stejne jako na zacatku zanetu. Paty den jsem na pozadani lekare donesla moc a ted budu cekat tri dny na vysledky. Byl mi predepsan Augmentin 1g. Je prosim mozne psat tyto atb na zanet ledvin? V pribalovem letaku pisou,ze se pouziva k lecbe zanetu moc. cest a pokud je omezena cinnost ledvin,nemel by se tento lek uzivat. Prosim o radu,zda je to v poradku a jestli tim lze zanet ledvin vylecit. Dekuji! EVA

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Augmentin je možné při léčbě zánětu ledvin používat. je dobré odlišit, zda máte zánětl ledvin / tzv pyelonefritidu ) , nebo zánět močových cest. Dále je při používání antibiotik dobré vědět , zda máte normální renálí funkce, pokud ano, může se lék používat v běžném dávkování, pokud ne, pak se dávkování upravuje. Často se stává,že pokud se užívají širkospektrá ATB více než 5 dní, pak dochází k vybití poševní a střevní flory a po dobrání ATB se zánět z těchto míst vrátí. Proto by se širokospektrá ATB neměla užívat déle než 3-5. Dále je vhodné zjisti,zda nemáte nějaký rizikový faktor, který dovolujem bakteriím ,aby se v močovém traktu udržely. K těm patří močové kameny, vady močových cest atd. Ještě k Vaší poslední otázce , zánět ledvin vyléčit lze . Ale je důležité zabránit opakování. Přeji brzské vyřešení obtíží.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: