Zanet ledvin

Dobry den, pani doktorko, prosim o posouzeni a pripadne doporuceni ohledne vhodnosti leku Biseptol na lecbu zanetu ledvin. Pripadne vhodnejsi leky. Dekuji Dekuji a s pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lék biseptol je na infekce močových cest užíván často s velmi dobrým efektem. Vhodnost léku je dána citlivostí vyvolávajícího agens. Pokud byla u Vás zjištěn bakterie citlivá na biseptol, pak je léčba zvolena správně. Výhodou biseptolu je,že neničí " dobré " bakterie ve střevě a v pochvě a zachová se tak správná mikroflora. U zánětů močových cest by se neměl podávat déle než 3 dni. Vy se zmińujete o zánětu ledvin tedy pyelonefritidě. Pokud se opravdu jedná o zánět ledvinné tkáně, pak je biseptol spíše alternativním lékem a volí se při nesnášenlivosti některých vhodnějších antibiotik, nebo již jako cílená terapie dle citlivosti. Doba užívání se pak prodlužuje.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: