Zánět ledvin

Dobrý den. Ve čtvrtek sem byla na urologii kde mi po ultrazvuku zjistil zánět ledvin. Napsali mi antibiotika amoksiklav 1004,5 mg, spasmed a indometacin. Trpěla jsme téměř nesnesitelným bolení močového měchýře při močení a bolení mně ledviny. Také sem měla zvýšené teploty a zvracela jsem. Ale hned ve čtvrtek večer se mi udělalo líp. Jenže od sobotního rána opět cítím bolest ledvin a večer se přidalo pálení močové trubice ale ne při moceni. Je to normáln. Nebo to mám brát jako zhoršení a kontaktovat lékaře? Ve středu jdu na kontrolu na urologii.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčbu máte nasazenou správně. Předpokládám, že antibiotika byla nasazena " naslepo " . To znamená, před výsledkem kultivace moče. je možné ,že bakterie, která Vám zánět ledvin způsobila , není na amoksiklav citlivá a proto se po počátečním lehkém útlumu opět " probudila " . Lékaře tedy kontaktujete ihned a sdělte mu svoje potíže. Výsledek kultivace by již měl být k dispozici a antibiotika se dle toho dají vyměnit. Přeji co nejbližší vyřešení obtíží.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x