Zánět ledvin

Má přítelkyně měla minulý týden náhlou bolest v kříži a šlo jí to až do kyčlí.Večer měla horečku a zimnici.Byli jsme na pohotovosti a tam nám řekli že to je viróza.Příznaky neodeznivali. Navštívila svojí doktorku a ta ji odebrala krev a moč.Nasadila ji antibiotika že má v těle velký zánět.Ty antibiotika se jmenují amoksiklav 1g.Pritelkyni stále bolí hlava.Delali ji rentgen hlavy a byla i na infekčním oddělení kvůli podezření na boreliózu nebo encefalitidu.Ja se dočetl na netu že by to mohl být zánět ledvin.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o zánět ledvin, jsou antibiotika Amoksiklav nasazena správně. Bolesti hlavy pravděpodobně se zánětem ledvin nesouvisejí, bývají často přítomny u horečky. Pokud by bolesti hlavy i horečky po nasazení antibiotik i nadále přetrvávaly, doporučuji navštívit praktického lékaře, aby provedl kontrolní vyšetření vaší přítelkyně.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: