Zánět ledvin 2

Dobrý den, včera jsem získala odpověď na svůj dotaz /viz. níže/ a velice za něj děkuji. Dnes jsem navštívila praktika a svůj problém s bolestí zad, vč. obavy z toho, že se mi zánět vrátil jsem mu sdělila. Papírkem mi vyšetřil moč, ten krev v ní neprokázal a tak vše uzavřel jako bolest od páteře. Mně však Ibumax 300 nezabírá. Před 14 dny jsem byla na sonu ledvin a nic, kromě rozšíření pániček, mi nenašli, krev byla též ok. ASLO, CRP i FW jsou vysoké stabilně již řadu let. Na nynější hodnoty se ASLO snížilo po 2leté Pendeponizaci. Prosím vás o radu... Je možné, aby mě již týden bolela záda od ledvin, i když byla dnes moč v pořádku???? Jsem bez jiných obtíží i bez teplot. Jen se velmi bojím a na kontrolu jdu až za deset dní. Záda mne v tahu takto dlouho nikdy nebolela. Vyděsil mne i "tichý zánět", o kterém mi ve své odpovědi psal pan doktor. Mívám lehké problémy s psychikou a jsem z toho špatná, protože opravdu trpím obezitou... CHolesterol i cukr mám dobrý. A ještě jeden dotaz. Může mít vysoká sedimetace spojitost s vyským ASLO. Když to půjde dolů, tak se zlepší i FW? MOC MOC děkuji za odpověď!!! --------------------------------------------- Zánět ledvim Dobrý den pane doktore, obracím se na vás prosbou. 5.9. mi byl náhodou zjištěn zánět močových cest Neměla jsem vůbec žádné problémy, takže to pro mne bylo překvapení. Lékař mi nasadil na 5 dní Biseptol s tím, že další kontrola není nutná. Přesně o měsíc později mne začala bolet záda, ale nepřikládala jsem tomu váhu. Neměla jsem teplotu ani jiný problém a myslela si, že jsem se přeležela. Když už to trvalo druhý týden, začala jsem být nervozní a zašla k lékaři. To jsem měla pouze častější močení. Lékařka mi dala papírek na vzorek moči a z ně zjistila krev v moči. 15.10. mi nasadila Ofloxin 200, 2-0-2 na 5 dní. Záda jsem měla v teple, léky po 4 dnech zabraly a bolest ustoupila. Asi po 8 dnech jsem byla téměř bez bolesti. Dělali mi SONO ledvin. Nález byl dobrý, až na rozšíření, dutinu, v obou pánvičkách. Prý je to symetrické a můžete to být od toho zánětu. V 05/2010 jsem měla nález dobrý/. Za 14 dní mám jít na kontrolu. Ofloxin jsem dobrala 20.10. Asi týden mne záda nebolela a nyní už asi čtvrtý den bolí. Opět nemám teplotu ani pálení nebo řezání /tyto příznaky jsem neměla nikdy, dokonce mne ani nebolelo poklepání na ledviny/, ale bojím se, aby to opět nebyly ledviny. Již deset dní beru silné brusinky. Pane dokrotore, je možné, aby se mi tak rychle zánět vrátil? Na internetu jsem se dočetla, že mohou ledviny takto bolet i bez nálezu v moči. Začínám se bát. Beru Ibumax, ale bolest neustupuje... Mám již 5 let vysoké ASLO, nyní již pouze cca 500 jednotek, ale také FW 60/89 a CRP 22. Jinak je krev v pořádku. Moc Vám děkuji za odpověď!!! Odpověď odborníka Dobrý den, Hanko! Močové infekce sa rády vrací, obvykle bývá v životosprávě něco, co jim pomáhá (nedostatečné pití, nevhodná hygiena, anatomické zvláštnosti apod). Čili ano, močová infekce se mohla vrátit (nebo se mohla stát odolná na ofloxacin). Nelíbí se mi ale dlouhodobé ASLO a zvýšená sedimentace s CRP. Jestli máte nadváhu, okamžitě zhubněte, protože v tom případě jde o tichý zánět (silent inflammation), zabijáka cév. Otužujte se ledovou sprchou, choďte ven, aspoň obden, za každého počasí. Dostatek ovoce a zeleniny, nekuřte. Žijte zdravě. Zvýšené parametry zánětu nejsou nic dobrého. MUDr. Tomáš Petružela

Odpověď odborníka:

Vůbec se mi nelíbí dlouhodobé užívání Ibumaxu - může poškožovat ledviny, pokud vám stejně nezabírá, neberte ho. na bolesti můžete použít např. paracetamol. Zvýšené hodnoty ASLO, FW a CRP spolu souvisí, je to známky přetrvávajícího zánětu v těle a je nutné to řešit! Vysoké hodnoty ASLO mohou také vést ( zjednodušeně řečeno) k chorobám - zánětům (neinfekčním) ledvin . Rozhodně se obraťte na specialistu - nefrologa, který provede další podrobná vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zánět ledvin | Od: anička | 4.10.2010 18:31
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na léky,které mi pomohou na ledviny a moč.ústrojí bez lékařeského předpisu,z důvodu prac.vytíženosti me nepustí k doktorovi.Předem děkuji za odpověď.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: