Zánět ledvin

Dobrý den, v dubnu jsem měla slabší asi zánět ledvin, brala jsem Gyrablock a za týden to nějak odstupnělo, měla jsem zv. teploty 37,3. Před týdnem jsem opět pocítila mírné bolesti ledviny, ne při každém pohnutí, ale už byla cítit aniž bych se nachladila a začaly mi zase 3-4 dny teploty. Byl mi nasazen Nocilin, který doberu teď ve středu a byla jsem také na urologii, kde mi vyšetřili moč, kde vše bylo v pořádku a udělali SONO, kde vše vypadalo také dobře. Je to přes týden a tu ledvinu jednu pořád cítím trochu, prostě není to taková bolest, ale někdy jakoby zatlačila mě tam nebo pobolívala chvilku, Prostě někdy se blbě hýbnu a zacítím ji atd. Prosím o radu co by to mohlo být, obávám se o funknci ledvin, aby byla v pořádku atd. Prosím o radu, jestli vyšetření bylo dostatečné, mockrát Vám děkuji. Krásný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolest ještě může několik dní doznívat. Po vyléčení (tj.až budete bez teplot a celkový nález včetně laboratorního bude v pořádku) byste už žádné bolesti ledviny mít neměla. Provedená vyšetření na postižení ledvin neukazují, ale nebyla provedena žádná (nebo to alespoň nepíšete), která by mapovala funkčnost ledvin. Nejjednodušší a nejzákladnější je vyšetření z odběru krve (hladina urei a kreatininu). Toto vyšetření není nutné dělat vždy při infekci ledvin, ale pokud máte o ledviny obavy, svěřte se s nimi svému praktickému lékaři, přinejmenším toto základní vyšetření jistě může doplnit. Podle potřeby lze také odeslat Vás na nefrologii (podobor interny, který se zabývá nemocemi ledvin a močových cest), kde mohou provést podrobnější vyšetření funkce ledvin. Jinak je třeba nezapomenout na to, že popsaná bolest obecně nemusí souviset s ledvinou, zejména jestliže by se objevovala jen při pohybu - může pocházet ze svalově kosterní soustavy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: