Zánět lýtkových svalů, achilových šlach

Náhle, ze dne na den asi 14 dnů nemohu normálně dělat kroky a postavit se na špičky obou nohou. Na dotek mám citlivé lýtkové svaly a při předklonu cítím bolestivý tah na Achilovy šlachy. Nález na cévním ultrazvuku negativní, rozbor krve na minerály negativní. Terapie - Detralx, Aescin-Teva a lýtka masíruju Ibalginem a 3x denně studené obklady. Jinak se léčím s ischemickou chorobou. Výsledek nepozorovatelný. Jak postupovat dále, dosud jsem byl aktivní, jízda na kole, procházky se psem 1-3 km atd. Děkuji za odbornou radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zánět šlach se i při příznivém průběhu léčí cca 6 týdnů. Kromě léků je nutné šlachy nezatěžovat, tj.pro Vás to znamená chodit co nejméně (pozn.kvůli riziku hluboké žilní trombózy možná užíváte Anopyrin nebo něco podobného? Předepisuje se i v rámci léčby ischemické choroby srdeční jako prevence tvorby sraženin krve v cévách obecně.). Po 14 dnech léčby už byste přece jen měl cítit alespoň nějakou úlevu. Pokud tomu tak není, je třeba znovu vyhledat svého lékaře, aby nohy zkontroloval a podle nálezu případně upravil léčbu. Obecně lze kromě předepsaných léků aplikovat léčbu rázovou vlnou (na rehabilitačním pracovišti) a v nejtěžších případech ošetřit šlachy operačně. Co se týče příčin zánětu, často bývá na vině špatná obuv, nepřiměřená zátěž nebo celkové nemoci (revmatiodní artritida, cukrovka, nemoci cévního systému, nemoci pojiva, borreliioza).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: