Zánět močové trubice

Příteli byl před pár dny diagnostikován slabý zánět močové trubice (prý bílkoviny na jeden křížek, krev nula) a dostal Biseptol. Den před tím, než si začal stěžovat na pálení při čůrání, jsme měli sex. Je prosím možné, že mě nakazil? Četla jsem, že ženě toto mužovo onemocnění může způsobit zánět dělohy či děložního hrdla. Mám si zajít na gynekologii na vyšetření? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Záleží na původci onemocnění- nejčastěji jsou u ženy původcem bakterie, které žijí v našem vlastním trávicím traktu.
Nicméně není samozřejmě vyloučena i pohlavně přenosná choroba- např. chlamydie mohou opravdu způsobit gyn. obtíže.
Doporučovala bych ale počkat po doužívání Biseptolu- pokud budete mít nadále obtíže či budete mít i po přeléčení nadále nález v moči, domluvíte se na dalším postupu se svým praktickým lékařem.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: