Zánět močové trubice

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem dostata zánět močových cest, v moči jsem měla hodně krve. Obvodní doktorka mi předepsala jednodenní antibiotikum Unidrox. Zhruba po měsíci se mi zánět vrátil, opět velké bolesti a hodně krve v moči. Tentokrát jsem šla rovnou na urologii, doktor mi po lab. vyšetření moči nasadil Cifloxinal. Moč byla zaslána i na kultivaci, kde se prokázala E-coli. Antibiotika mi byla o další balení prodloužena, měla jsem hodně vysoké leukocyty. Při další kontrole již byla moč v pořádku, ale přetrvává u mě pálení močové trubice po celé dny. . Chci se prosím zeptat, jestli je to možné po dvou silných zánětech močového měchýře, aby močová trubice pálila. Nežiji promiskuitně a tedy předpokládám, že pohlavní nemoc to být nemůže a nebo bych měla podstoupit i stěry z močové trubice? Nemám výtoky jak z močové trubice, ani gynekologické. Jen mi po dobrání antibiotik otekly sliznice v děloze, na základě gyn. vyšetření se jednalo a reakci na atb. léčbu, stěry byly též v pořádku. Dokoupila jsem si laktobacily a laktobacilové děložní čípky, ale pořád přetrvává pálení. Děkuji velice za odpověď. S pozdravem Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, postupujete správně. K tomu hodně pijte a vyvarujte se prochlazení. Potíže mohou pozvolna odeznívat i po správné antibiotické léčbě. Při trvání potíží je však vhodné myslet na pohlavně přenosné nákazy

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x