Zánět močového měchýře ?

Dobrý den . Chtěl jsem se zepta : Zrovna teď už ležím týden doma s chřipkou . Paní doktorka mě předepsala Augmentin . Nedávno mě začalo pálit při močení . Potom mě začalo pobolívat v oblasti močového měchyře . Často chodím na záchod . Chtěl jsem se zeptat jestli mám zánět močového mechýře ? A pokud ano jestli mě Antibiltika Které mi předepsala paní doktorka na chřipku pomůžou ?V Příbalovém letáčku to je sice napsáno ale nejsem si jistý zda si mám zajít za lékařem nebo to mám vyležet doma ? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. Podle popsaných potíží opravdu trpíte infekcí močových cest. Augmentin je šiokospektré antibiotikum, které by na běžné původce infekcí močových cest mělo stačit. Doporučuji užívat antibiotiká 3dny od začátku potíží. Dále je nutný dostatečný příjem tekutin. Pokuď po třech dnech antiobiotické léčby potíže přetrvávají, je nutné antibiotiká změnit. protože je původce infekce na dané antibiotikum odolné (rezistentní).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: