Zánět močového měchýře

Prodělala jsem zánět močového měchýře. Byl léčen antibiotiky, po dobrání jsem byla u praktického lékaře na kontrolu moči a stále tam byla nalezena určitá hladina bílých krvinek. Bylo mi řečeno ať přijdu ještě za pár dní na další kontrolu moči (protože zrovna měl můj obvodní lékař dovolenou a byl tam záskok), tak abych to probrala s ním co a jak. Asi po 4 dnech jsem zašla na další odběr moči a sestřičce se to moc nelíbilo, protože se mi hodnota bílých krvinek nesnížila, ale stoupla na hodnotu 500. Však při konzultaci již se svým obvodním lékařem mi bylo řečeno, že v případě že nemám žádné problémy (cítím se v pohodě, žádné bolesti, nucení na záchod atd.) že se to dostatečným pitím rozpustí. Jsem však z toho nesvá, že i když se cítím naprosto v pořádku hodnota krvinek se mi výrazně zvýšila. Je to v pořádku a jak mi bylo řečeno rozpustí se to nebo mám raději zajít ještě na nějaké podrobnější vyšetření? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená Martino, pokud nemáte potíže, tak nález bílých krvinek v moči není nijak varující. Ženy obvykle nález mají a neřeší se. Vyšetření by mělo být provedeno laboratorně a ne pokusným papírkem a eventuálně z cévkované moče

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: