Zánět močového měchýře

Dobrý den, moc Vás prosím o pomoc. Začnu od začátku...v 17 letech jsem měla první zánět močového měchýře, ten byl vyléčen a 2 roky byl klid. Po těchto 2 letech se mi však zánět zopakoval a od té doby se mě neustále drží. Prodělám tak 3-4 těžké záněty do roka, z toho 3 měsíce beru vždy dlouhodobě lék Nitrofuranthoin (1 tab večer), takto je to každý rok...hromada trápení a hledání pomoci. Jsem z toho nešťastná...většinou mi onemocnění způsoboval stafylokok a streptokok, ale při posledním zánětu jsem přinesla moc, v Domě zdraví mi udělal předběžný rozbor moči, ve kterém vyšly četné bakterie. Doktor mi potom vzal sterilní moč a poslal na kultivaci, ale tam prý žádné bakterie nenašly. Během roku pocituji i po léčbě slabé pálení při močení i po močení, řekla bych, že je to horší po pohlavním styku a při menstruaci. Trpím na výtoky, které nijak nesvěsí ani výrazně nezapáchají. Doktrorka mi dělá pravidelné stěry, v nichž nebyl taky žádný nález. Už si připadám, že mám nějaký tajemný mikrob. Taky jak pořád hledám odpovědi na internetu, tak už jsem z toho zcela neklidná...časté záněty močového měchýře mohou způsobovat neplodnost atd. Je mi 23 a budu chtít mít děti, nechci v těhotenství brát nějaká antibiotika na případný zánět. Vím, že spousta žen i mužů má takovéto problémy a všichni hledají něco co jim pomůže...u každého je příčina jiná, ale každý už po dlouhé době léčby cítí jakousi vnitřní beznaděj a pomalu se s tou nemocí smiřuje, i já mívám takovéto období. Proto bych Vás chtěla poprosit o odbornou radu, za kterou Vám předem velice děkuji. S pozdravem Mirka (23 let)

Odpověď odborníka:

1) opakované záněty moč. měchýře vaši plodnost nijak neovlivní 2) pro stanovení diagnosy infekce a následné antibiotické léčby je nutné kultivační vyšetření nejlépe cévkované moči. Pokud je tato moč sterilní, nejedná se o infekci a není nutné léčit. Ve vašem případě asi spíše půjde o kontaminaci vzorku moči z okolí močové trubice - vagina, konečník. 3) před i po pohlavním styku je nutná důkladná hygiena, po pohl. styku je vhodné vymočit se, případné bakterie se ihned vyplaví. 4) podráždění po styku bude spíše gynekologického původu a mechanické podráždění ústí močové trubice, s infekcí to nijak nemusí souviset. 5) zkuste se zeptat v nějaké specializované lékárně, jestli na vaše obtíže existuje nějaký přípravek čínské medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: