Zánět močového měchýře a amniocentéza

Dobrý den pane doktore (paní doktorko), v pondělí 21.12. mě čeká odběr plodové vody. V týdnu jsem však bohužel začala mít potíže s močením, zřejmě nějaký začínající zánět. Moč jsem odevzdala v pátek na kultivaci, na výsledky teprve čekám (nicméně do pondělí jistě nebudou). Dle rady mé gynekoložky jsem v teple, hodně piju a dnes jsem začala užívat brusinky (zatím nic nepomáhá). Chci se tedy zeptat - nemůže zánět močových cest (nebo moč. měchýře) způsobit nějaká rizika při odběru plodové vody? (mám na mysli např. zvýšení rizika potratu, či jiné ohrožení miminka) Nebo se doporučuje amniocentéza odložit(jsem 17.tt). Moc děkuji za odpověď, s pozdravem a přáním krásných vánočních svátků, Jana K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Zánět močových cest je lokální onemocnění podobně jako rýma a jen zcela minimálně, pokud vůbec, mění tělesné poměry. Sám o sobě nepředstavuje důvod k odložení amniocentezy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: