Zánět močového měchýře a antikoncepce

Dobrý den,někde jsem četla,že časté záněty močového měchýře můžou být způsobeny i antikoncepcí,která mění Ph.. Užívám Tri Regol,což mi vzhledem k mému chronickému onemocnění ledvin gynekolog doporučil jako nejšetrnější. Začala jsem jí užívat cca loni na podzim a letos v dubnu mě po 16ti letech postihl zánět moč.měchýře a dnes ho mám po 3. Tak se chci zeptat,zda-li je to opravdu možné.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Ajušo, záněty močových cest nejsou výrobcem antikoncepčního přípravku Tri-Regol uváděny mezi jeho vedlejšími účinky. S ohledem na Vámi zmíněné chronické onemocnění ledvin Vám doporučuji absolvovat standardní laboratorní vyšetření moče k určení původce močové infekce, a následnou léčbu antibiotikem nejlépe účinkujícím na tohoto mikroba. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Laboratorní vyšetření klíštěte: má smysl?
Články: Laboratorní vyšetření klíštěte: má smysl?
Pokud máte rádi ve všem...
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Články: Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Roztroušená skleróza patří...
Mononukleóza
Články: Mononukleóza
Mononukleóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
 Astma se může projevit až ve stáří
Články: Astma se může projevit až ve stáří
Někteří lidé mají to štěstí...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: