Zánět močových cest

Dobrý den paní doktorko, je mi 23 let a za celý život jsem měla 1x zánět močových cest, které jsem léčila antibiotiky. Teď mám zánět podruhé, za 6let od toho prvního a sestřička mne chce posílat na vyšetření ledvin ultrazvukem a já nevím co ještě. Je to nutné? Nepřijde mi, že bych zánětem trpěla nějak často. Jen když si nedávám pozor a prochladnu ze zdola jako tomu bylo ted. Všichni v mé rodině mi říkají, že jsem na to nějak náchylná, ale mne to nepříjde, potom co jsem na internetu četla diskuze žen, které tímto problémem trpí každý měsíc. Moc děkuji za odpověď S pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie. Máte pravdu, že pokud jde o Váš druhý zánět močových cest a na víc po 6ti letech od prvního nemusí se jednat o projev zvýšeného rizika v močových cestách a podrobnější vyšetření močových cest není bezpodmínečně nutné. Určitě bych se vyhýbala nějakým invazivním vyšetřením . Co se týče ultrazvuku, jedná se o nebolestivé neinvazivní vyšetření, které je dobrým standartem preventívních vyšetření a není na škodu ho podstoupit pro celkový přehled. Přeji brzké uzdravení a krásné léto.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: