Zánět močových cest

  • Dotaz od: sandrasanchezova
  • Publikováno: 11.1.2011
  • uLékaře.cz

Nedávno jsem byla na hysterektomii v ČR. V předopreačním vyšetření byla špatná moč , operace přesto byla, od druhého dne jsem měla horečky, ale měřili mi teplotu nefunkčním digitálním teploměrem, takže až po 4 dnech, kdy mi rodiče přinesli rtuťový, zjistila jsem 38,2. Dva dny jsem měla cévku.Potíže s močením byly veliké, takže nejdřív jsem dostala furantoin , pak kultivace, Proteus mirabilismasivně zněl výsledek, dostala jsem Nolicin 400 a Dalacin 300, bez výsledku, jsem alergická na spoustu antibiotik. Z nemocnice propuštěna s teplotou a zánětem, došla jsem na Urologii, pan doktor mi řekl, že mám překážku v močové trubici a zúženou močovou trubici,asi mi jí vypálil, močení byla úpně fantastické, už rok jsem takhle dobře nemočila, dostala jsem Abactal400, ten mi zabíral, ale po 3 dnech silná alergická reakce, pak Gentamicin lek, po téúdajně moč v pořádku. Odletěla jsem zpět do Irska, a zde mi zase potíže s močením začaly, můj obvodní lékař mi dal Klacid, ale rozbolely mě hrozně ledviny, tak mi dal Macrodantin 100 aposlal moč na kultivaci, ale neudělali ji , protože neměli víc jak tisíc těch bakterií, tak jsem dostala Zinnat 250 s tím, že v Irsku na urologii objednávají až za rok nebo tak, a za 2 týdny mám jít do práce.Přitom před tím, než volal do nemocnice, mi řekl, že v dnešní moči je zánět. A zase mám problém, že dlouho trvá, než začnu močit, a při ukončování to pálí. Vážně nevím, co mám dělat. Tady v Irsku je všechno tak, že co si sám člověk neoběhá, nemá. Nemáte nějakou radu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko na dálku ordinovat antibiotika, rada je, domáhat se kultivace a nasazení antibiotik podle citlivosti / i opakovaně/. Popř. zkuste masivní prevenci - urologický čaj, doplnky stravy /trojkombinace medvědice lékařská, brusinky a manosa/ a pokud to nezabere, není zbytí, než přiletět domů do čech, kde je přece jen dostupnost lékařské péče lepší. Můžete mít opětovně zůženou moč. trubici, to se často vrací.....V čechách bych uvažovala ještě o návštěvě imunologie, zda nemáte nějaký defekt imunity (takto opakované a chronické infekce nejsou obvyklé...). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: