Zánět močových cest

Jsem 13let na inv.vozíku celou dobu jsem se vyprazdňoval podrážděním moč.vého měchýře Asi měsíc zpět jsem přestal cítit potřebu na wc a začal se mi přeplňovat moč.měchýř. Musel sem navštívit urologa, dal mi antibiotika Nitrofurantoin-ratiopharm100mg tablety -beru zhruba měsíc a žádné výsledky. Posledních 14dní mi z močové trubice vytéká tmavě bílá až žlutá tekutina,domníváme se jestli to není zánět močové trubice. Je tento lék k potlačení zánětu,nebo by jsme měli opakovaně návštívit urologii?Děkují za radu,eventuelně jak získát zpět pocit na wc a obnovit původní stav. Děkuji..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jirko. Výtok z močové trubice je známkou zánětu močových cest. Nitrofuranotin, který zrovna užíváte, je antibiotikum, ale zřejmě bktérie spůsobující zánět, je na něj rezistentní (je vůči němu odolná). Proto je nutná nová návštěva u lékaře, aby se odebrali vzorky moči ke kultivaci a dle výsledku se změnila antibiotická léčba. Co se týče pocitu nutkání na močení- buď se stav upraví po přeléčení zánětu spontánně, nebo - pokuď k tomu nedojde, je pak nutné doplnit další vyšetření- po urologické stránce a neurologické.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Revmatologické vyšetření
Články: Revmatologické vyšetření
Revmatologické vyšetření je...
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: