Zanet mocovych cest, ledviny

Mam na Vas dotaz ja uz si totiz nevim rady..Mam obrovske problemy s ledvinama a do toho zasahuji i mocove cesty. Je me 23 let a tyto problemy mam uz od 15 ani nevite jak tim trpim.zmenila jsem aji doktora ale vubec me nikdo nepomaha pokazde kdyz prijdu k doktorovi napise me antibiotika vetsinou tyto Nitrofurantoin-ratiopharm zaberou to jo ale zachvili se me vse vrati jak bylo.byla jsem aji na vysetreni jestli nemam zuzenou mocovou trubici tu nemam zuzenou. na sonu ledvin jsem byla tam me nic nezjistili na ultrazvuku taky nic v moci najdou jen neco malo..ja uz nevim mam bolesti celeho podbrisku aji v zadu ledviny me boli sotva muzu chodit delam pro to vse aby me to nebolelo pravidelne piju jen vodu 3 litry denne poradne se oblikam abych se nenachladila piju aji urologicke caje a sypane co me doporucil doktor..ale nic nezabira treba dva tydny je vse v poradku a pak najednou jdu na zachod a kdyz curam tak me to strasne boli a je to z niceho nic...muzu vypit klidne ty tri litry vody a kdyz jdu na zachod nevycuram nic a tak strasne to boli nekdy mam i zvysenou teplotu..ja uz opravdu nevim co mam delat kolikrat tak tak dobehnu na zachod ze kdyby byl o metr dal tak uz to nevydrzim...neudrzim kolikrat tu moc..mohl by jste me prosim poradit co mam delat dal abych se toho zbavila strasne me to obtezuje zivot jak soukromy tak v praci..uz je to na me moc let co tim trpim..vsechny leky jsem vyskousela jak brusinky tak ruzne urinaly akuty urovaxon proste vsechno co jde a nic nezabira ja uz nevim co delat kdyz ani doktori nevi...dekuji vam strasne moc za odpoved

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Kláro, některé infekce v oblasti močového a pohlavního ústrojí jsou úporné. K příčině Vašich obtíží by se měli současně vyjádřit urolog, nefrolog a gynekolog, případně ještě imunolog. Může se jednat o snížení obranychopnosti proti infekcím, a vzhledem k anatomickým poměrům může infekce střídavě postihovat močové cesty, gynekologickou oblast a střevo. Pokud jste užívala antibiotika bez předchozích mikrobiologických vyšetření moče, stěrů odebraných při gynekologickém vyšetření a kultivace stolice, mohlo dojít k vypěstování mikrobů, které jsou vůči většině běžně používaných antibiotik odolní. Doporučuji Vám podstoupit komplexní vyšetření příslušnými specialisty a podle souhrnu výsledků se pak domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: