Zánět mozkových blan

Muj pritel je rocnik 1990. Ma na krku a ve vlasech opar asi 3 dny a ve vlasech dnes.Doktorka mu rekla ze muze z toho mit zanet mozkovych blan. Jeste ma zalehle usi. Na orl nebyl. Zatim bere zovirax a becko, cesnek v tbl. mast imazol. Jak velke je riziko ze dostane zanet mozk. blan? Kdyz se objevi priznaky, k jakemu lekari ma jit? Potrebuje aby ho nekdo hlidal? Protoze doma bude vetsinou sam. Ja jsem casto v praci do vecera i nocni. Kdyz bude mit priznaky, bude schopny si sam zajit k lekari, kdyz nebudu doma? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Riziko vzniku zánětu mozkových blan není tolik vysoké, neobávejte se.
Nicméně mezi příznaky patří: světloplachost, bolesti hlavy, zvýšená teplota, další příznaky mohou být různé- podle toho, kde konkrétně by zánět byl: může se jednat o poruchy hybnosti končetin, výpadky vidění, poruchu řeči či epileptický záchvat např.
Pokud by se něco takového objevilo, touto problematikou se zabývá infekcionista nebo neurolog.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: