Zánět na achilivce

Dobrý den, hraji závodně florbal a před vánoci jsem si byl zaběhat(cca hodinka volný výkluz), druhý den jsem šel na trénink a po trénink jsem cítil bolesti na levé achilovce, druhý den jsem už pajdal a měl oteklou achilovku.Následovali 3 dny bolesti, nechal jsem to úplně v klidu a po třech dnech bolest ustoupila, ale v achilovce mi začalo vrzat, měsíc jsem jí mazal mastí ibalginem a žádná změna. Rozhodl jsem se po měsíci zajít k lékaři na chirurgii, kde mi udělali sono, nalez 1.6mm otok na achilovce, poté mi hned bylo doporučeno navštívit ortopeda, který mi doporučil vyšetření zubní, URL, krve, rehabilitaci a ortezu AIRHEEL. Výsledky těch vyšetření dopadli dobře! Po nošení 14dní té ortézy achilovka přestala vrzat, ale otok nepatrně menši stále zůstal, nastoupila rehabilitace 8x-3krát týdně na elektro, nahřívání a protažení. Je polovina března a já stále nahmatám menší otok(bez bolesti,bez vrzání) na achilovce, tři měsíce nesportuji a šetřím to co se dá, krom běžné chůze. Prosím o radu co mám dělat, jestli aspoň můžu na kolo, nebo nějaký ten pohyb? Jak dlouho to ještě potrvá? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Průběh je typický po zánět pochvy Achilovy šlachy.. nyní je potřeba končetinu pozvolna zatěžovat, procvičovat. Kolo nebo rotoped bude užitečný. Vhodné ještě opakovat sonografické vyšetření k opravdovému vyloučení drobné ruptury šlachy. Fyzikální léčba na rehabilitaci po vyšetření rehabilitačním nebo sportovním lékařem by se měla ještě opakovat. Pokud by se stav nezlepšil zvážit po domluvě s ortopedem aplikaci akustické rázové vlny.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: