Zánět na plicích u novorozence

Chtěla bych se zeptat, jaké následky mívají novorozenci, kteří byly 14 dní přenášeni a při vyšetření došlo k alternaci ozev a porodu císařským řezem, v jehož průběhu miminko vdechlo své výkaly a došlo tím k zánětu na plicích. Samozřejmě, že to je individuální, ale zajímalo by mě, jaká je pravděpododobnost, že bude miminko v pořádku. A zda nehrozí postižení mozku, či jiné postižení. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vaší zprávy není úplně přesně jasné, o jakou příčinu (tím myslím původce) zápalu plic se jednalo. Jak správně píšete, u každého dítěte je situace zcela odlišná, obecně je však prognóza novorozeneckých pneumonií dobrá. Abych Vám dokázala odpovědět přesněji, musela bych buď Vaše dítě znát nebo mít k dispozici alespoň propouštěcí zprávu z nemocnice.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: