Zánět nadvarle?

Dobrý den, chtěl bych se nejprve zeptat vás než půjdu k urologovi.Asi před týdnem mě jsem začal cítit bolest v šourku.Moje příznaky jsou : bolest v podbříšku,třísla a šourku. Šourek má tendenci se zvětšovat a zmenšovat(to není nic neobyklého, ale tento jev někdy několikrát za sebou), dále po zkontrolování varlete jsem žádný bulky nenahmatal ani jine nesrovnalosti, ale po ploše varlete je (asi) nadvarle jasně větší a na dotek citlivý(je to takový uzlík nebo pletence). Vše ukazuje na zánět nadvarle, mám ale horšíí myšlenky, tak se chci radši zeptat. A jak dlouho můžu s takovými příčinami počkat.(jasně, nej je hned se dostavit, ale někdy i tak to nejde, chci za jít za urologem příští tyden).děkuji Vašek

Odpověď odborníka:

Doporučuji navštívit praktického lékaře ještě dříve, než vás objedná urolog a nechat si alespoň vyšetřit moč a krev, aby např. ten zánět byl odhalen včas a nepřešel zbytečně do chronického stadia. K urologovi samozřejmě jděte také, bylo by dobré provést ultrazvukové vyšetření varlat. Může jít i o kýlu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: