Zánět nadvarlete

Dobry den, pred dvěma lety přibližně jsem si nahmatal ze spoda na právem varle.i, jakoby zvtrdle varle. Nic me nebolelo, ale navštívil jsem svého urologa. Tam mi bylo uděláno vyšetření s bylo mi sděleno, ze mam zánět nadvarlete..Dostal jsem antibiotika a po užívání ztvrdlosr odeznela. Ze zacatku bylo varle citlive na dotek to pak odeznelo.. Ted kdyz jsem nedávno kontroloval varle přišlo toto postižené varle trosku ( zdurilejsi) a však nebolestive.. Tady jsem četl , ze někdo mel zánět a pan doktor mu psal, ze po zánětu muze byt postižené varle trvale zdurilejsi. Je to možné? A myslel jsem ze kdyz je zánět nadvarlete , ze ma byt zvtrdle nahoře nebo se mylim? Diky za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Jiří. Jakýkoliv nejasný problém týkající se varlete (zduření, bolest aj.) by měl být konsultován s lékařem - pokud pozorujete nějaké nové změny po již před delší dobou léčeném zánětu, rozhodně doporučuji opětovnou návštěvu urologa. A to proto, že (kromě toho, že i případné opakování zánětu je problém, který by bylo nutno řešit) při změnách varlete je vždy třeba vyloučit event. nádorové onemocnění - tím Vás nechci vylekat, bohužel ale u mladých mužů je tento problém významný a je třeba na to myslet. Zamiřte tedy k Vašemu praktickému lékaři a domluvte se s ním na urologickém vyšetření, event. jděte na urologii rovnou. Přeji Vám, ať o nic vážného nejde!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: