Zánět nadvarlete ?

Dobrý den. Před týdnem jsem dobral Roxytromycin na infekci HCD, který mi způsobil zácpu. Po 2 dnech od dobrání poslední dávky jsem musel jít na pohotovost se silným tlakem v podbřišku, který vystřeloval do levého varlete. Toto bylo zduřeno asi na 150 % své normální velikosti. Lékař to diagnostikoval jako zánět nadvarlete a předepsal další antibiotika, tentokrát Augmentin. Už mám doužíváno více než polovinu a toto zduření se přeneslo i na druhé varle a obě jsou asi 2x tak velká než normálně a bolestivá na dotek. Poslední měřená teplota k večeru byla 38,8 C (prášky na snížení teploty následně zabraly). Je možné že příčinou těchto potíží vůbec není zánět nadvarlete, ale infekce střev v důsledku zácpy ? Dvakrát jsem použil Gutallax a jen velmi obtížně došlo k mírnému vyprázdnění. Bolest v podbřišku stále trvá. Urolog dělal sono obou varlet a nenašel nic divného mimo slabou reaktivní hydrocelu. Můžete mi, prosím, poradit jak dál ? Děkuji za pomoc, Roman

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se jednat jak o zánět varlete, či nadvarlete, tak i o jiný urologický zánět. Rozhodně bych proto doporučoval znovu konzultaci u urologa. Co se zácpy týče, je spíše nepravděpodobné, že by způsobila zánět jinde mimo střevo. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: